Rules

1§ Yhdistyksen nimi ja kotipaikka 

Yhdistyksen nimi on Jyväskylän yliopiston englannin kielen opiskelijoiden ainejärjestö Magna Carta ry. Yhdistyksen kotipaikka on Jyväskylä. 

 

2§ Yhdistyksen tarkoitus 

Yhdistyksen tarkoitus on edistää englannin oppiaineen opiskelijoiden opiskeluun liittyviä yleisiä ja yhteisiä etuja ja toimia opiskelijoiden keskustelufoorumina sekä linkkinä englannin oppiaineen henkilökunnan ja opiskelijoiden välillä. Yhdistys on perustettu edistämään Jyväskylän yliopiston englannin kielen opiskelijoiden hyvinvointia sekä koulutuksellista asemaa ja etuja. Yhdistys pyrkii vaalimaan myönteistä ja avointa ilmapiiriä Jyväskylän yliopiston kielten laitoksella. Tarkoituksensa toteuttamiseksi yhdistys pitää yllä suhteita Jyväskylän yliopiston ylioppilaskuntaan sekä muihin yhdistyksiin sekä järjestää tiedotus-, kulttuuri-, keskustelu- ja seminaaritoimintaa sekä retkiä ja juhlia. Toimintansa tukemiseksi yhdistys voi asianmukaisen luvan saatuaan järjestää rahankeräyksiä ja arpajaisia sekä myyjäisiä ja ottaa vastaan lahjoituksia.

 

3§ Jäseneksi liittyminen ja jäsenyys

Yhdistyksen opiskelijajäseneksi voidaan hyväksyä Jyväskylän yliopistossa opiskelevat englannin kielen pää- tai sivuaineoikeuden saaneet opiskelijat. Jäseneksi hyväksymisestä päättää hallitus. Yhdistyksen alumnijäseneksi voi liittyä Jyväskylän yliopiston englannin kielen kandidaatin tai maisterin tutkinto-ohjelmasta valmistunut henkilö, jonka hallituksen kokous hyväksyy alumnijäseneksi. Jäsenistä pidetään jäsenrekisteriä. Jäsen on velvollinen ilmoittamaan yhdistyksen hallitukselle, mikäli hänen yhteystietonsa muuttuvat.  

Jäsenyys on toistaiseksi voimassa oleva. Jäsen voidaan katsoa eronneeksi, mikäli hän jättää jäsenmaksun maksamatta tai jos hän itse eroaa tai hänet erotetaan. Jäsenmaksu maksetaan seitsemän (7) vuoden välein, ja maksu tulee suorittaa yhden (1) kuukauden kuluessa uuden jäsenmaksukauden alkamisen jälkeen.

Jäseniltä perittävän jäsenmaksun suuruudesta päättää syyskokous. Varsinaisten jäsenten jäsenmaksu on kertaluontoinen, ja jäsenyys maksetaan seitsemän (7) vuoden välein. Alumnien jäsenmaksu maksetaan vuosittain.

Alumneilta perittävän jäsenmaksun suuruuden päättää kevätkokous. 

Yhdistyksen opiskelijajäsenillä on läsnäolo-, puhe- ja äänioikeus yhdistyksen kokouksissa ja läsnäolo- ja puheoikeus hallituksen kokouksissa. Opiskelijajäsenillä on myös oikeus osallistua yhdistyksen tapahtumiin, hyödyntää jäsenetuja, sekä liittyä yhdistyksen hallitukseen.

Alumnijäsenillä on oikeus osallistua yhdistyksen toimintaan ja tapahtumiin, kun se on erikseen tapahtuman kuvauksessa mainittu. Alumnijäsenillä on läsnäolo- ja puheoikeus, mutta ei äänioikeutta yhdistyksen kokouksissa.

Jäsenyys on voimassa, kun jäsenmaksu on suoritettu ja  tarvittavat jäsentietolomakkeet on täytetty. Jäsen voidaan katsoa  eronneeksi, mikäli hän ei ole maksanut jäsenmaksuaan 1 kuukauden kuluessa uuden jäsenmaksukauden alkamisen jälkeen. 

 

4§ Yhdistyksestä eroaminen 

Jäsen voi erota yhdistyksestä ilmoittamalla erostaan kirjallisesti hallitukselle tai sen puheenjohtajalle. Hallitus käsittelee asian kokouksessaan.

Hallitus voi erottaa jäsenen yhdistyslain 14§:ssä mainituilla perusteilla.

 

5§ Jäsenmaksu 

Opiskelijajäsenten jäsenmaksu on 10€

Jäseniltä perittävän jäsenmaksun suuruuden päättää yhdistyksen syyskokous. 

Alumneilta perittävän jäsenmaksun suuruuden päättää yhdistyksen kevätkokous.

 

6§ Hallitus

Yhdistyksen asioita hoitaa hallitus, johon kuuluvat syyskokouksessa valitut puheenjohtaja, varapuheenjohtaja, sihteeri, rahastonhoitaja sekä 4-11 muuta jäsentä. 

Hallituksen jäsenen tulee olla yhdistyksen opiskelijajäsen ja hänellä tulee olla englannin kielen pää- tai sivuaineoikeus. 

Hallituksen jäsenellä on oikeus erota tehtävästään kesken toimikauden ilmoittamalla siitä kirjallisesti puheenjohtajalle. 

Hallituksen toimikausi on kalenterivuosi. 

Hallitus kokoontuu puheenjohtajan tai hänen estyneenä ollessaan varapuheenjohtajan kutsusta, kun he katsovat siihen olevan aihetta tai kun vähintään puolet hallituksen jäsenistä sitä vaatii.

Hallitus on päätösvaltainen, kun sen jäsenille on ilmoitettu kokouksesta ja paikalla on yli puolet hallituksen jäsenistä.

Hallituksen kokoukset ovat avoimia jäsenille. 

Päätökset ratkaistaan yksinkertaisella äänten enemmistöllä. Äänten mennessä tasan ratkaisee puheenjohtajan ääni, vaaleissa kuitenkin arpa. Tarvittaessa hallitus valitsee edustajan, jonka ei tarvitse olla hallituksen jäsen, ylioppilaskunnan tai ainejärjestöjen kokouksiin.

Hallitus voi valita toimihenkilöitä tai toimikuntia tarpeen vaatiessa.

 

7§ Nimenkirjoitus 

Nimenkirjoitusoikeus on hallituksen puheenjohtajalla, varapuheenjohtajalla, sihteerillä sekä rahastonhoitajalla. Nimen kirjoittaa kaksi yllä mainituista toimijoista yhdessä.

 

8§ Tilikausi

Yhdistyksen tilikausi on kalenterivuosi. Tilinpäätös tarvittavine asiakirjoineen on annettava toiminnantarkastajalle viimeistään kolme viikkoa ennen kevätkokousta. Toiminnantarkastajan tulee antaa lausuntonsa hallitukselle viikko ennen kokousta. 

 

 9§ Yhdistyksen kokous 

Yhdistyksen syyskokous pidetään marras-joulukuussa ja kevätkokous maalis-huhtikuussa yhdistyksen hallituksen määräämänä päivänä. 

Yhdistyksen hallitus voi kutsua koolle yhdistyksen ylimääräisen kokouksen. Yhdistyksen ylimääräinen kokous on pidettävä, jos 1/10 äänioikeutetusta jäsenistöstä tai vähintään 20 jäsentä niin vaatii. Yhdistyksen opiskelijajäsenillä on läsnäolo-, puhe- ja äänioikeus yhdistyksen kokouksissa ja läsnäolo- ja puheoikeus hallituksen kokouksissa. Opiskelijajäsenillä on myös oikeus osallistua yhdistyksen tapahtumiin, hyödyntää jäsenetuja, sekä liittyä yhdistyksen hallitukseen.

Alumnijäsenillä on oikeus osallistua yhdistyksen toimintaan ja tapahtumiin, kun se on erikseen tapahtuman kuvauksessa mainittu. Alumnijäsenillä on läsnäolo- ja puheoikeus, mutta ei äänioikeutta yhdistyksen kokouksissa. 

Yhdistyksen kokouksessa tulee paikalla olla vähintään viisi (5) jäsentä.

Yhdistyksen kokoukseen voi hallituksen tai yhdistyksen kokouksen niin päättäessä osallistua myös postitse, tietoliikenneyhteyden tai muun teknisen välineen avulla kokouksen aikana tai ennen kokousta. Yhdistyksen hallitus päättää kokouksissa käytössä olevan etäosallistumisjärjestelyn yksityiskohdista.

Yhdistyksen kokouksesta laaditaan pöytäkirja, jonka on oltava yleisesti jäsenistön nähtävillä 14 vuorokauden kuluttua kokouksesta. 

 

10§ Yhdistyksen kokouksen koollekutsu 

Hallituksen on kutsuttava yhdistyksen kokoukset koolle vähintään viikkoa (7 vrk) ennen kokousta. Kokouskutsut lähetetään jäsenistön sähköpostilistalle sekä mahdollisesti muihin tiedotusvälineisiin.

 

11§ Yhdistyksen syys- ja kevätkokous

Yhdistyksen syyskokouksessa käsitellään seuraavat asiat

  • Kokouksen avaus
  • Valitaan kokoukselle puheenjohtaja, sihteeri, kaksi pöytäkirjantarkastajaa sekä tarvittaessa kaksi ääntenlaskijaa
  • Todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus
  • Hyväksytään kokouksen esityslista 
  • Päätetään yhdistyksen opiskelijajäsenten jäsenmaksun suuruudesta seuraavalle kaudelle
  • Käsitellään ja vahvistetaan toimintasuunnitelma seuraavalle kaudelle
  • Käsitellään ja vahvistetaan talousarvio seuraavalle kaudelle
  • Valitaan hallituksen puheenjohtaja
  • Valitaan hallituksen varapuheenjohtaja, sihteeri, rahastonhoitaja sekä muut jäsenet
  • Valitaan seuraavalle kaudelle toiminnantarkastaja sekä varatoiminnantarkastaja
  • Käsitellään muut kokouskutsussa mainitut asiat
  • Kokouksen päättäminen

Yhdistyksen kevätkokouksessa käsitellään seuraavat asiat:

  • Kokouksen avaus
  • Valitaan kokouksen puheenjohtaja, sihteeri, kaksi pöytäkirjantarkastajaa ja tarvittaessa kaksi ääntenlaskijaa
  • Todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus
  • Hyväksytään kokouksen työjärjestys
  • Päätetään yhdistyksen alumnijäsenten jäsenmaksun suuruudesta seuraavalle kaudelle
  • Esitetään tilinpäätös, toimintakertomus ja toiminnantarkastajien lausunto
  • Päätetään tilinpäätöksen vahvistamisesta ja vastuuvapauden myöntämisestä hallitukselle ja muille vastuuvelvollisille
  • Käsitellään muut kokouskutsussa mainitut asiat
  • Kokouksen päättäminen

 

12§ Sääntöjen muuttaminen ja yhdistyksen purkaminen

Muutokset yhdistyksen sääntöihin hyväksytään syyskokouksessa, kevätkokouksessa tai tätä tarkoitusta varten koolle kutsutussa ylimääräisessä yhdistyksen kokouksessa.

Mikäli yhdistys purkautuu tai lakkautetaan, jäljelle jääneet varat käytetään yhdistyksen tarkoituksen edistämiseen purkamisesta päättävän yhdistyksen kokouksen määräämällä tavalla.